Events

20. Skupština Udruženja - POZIV

  • 17.12.2023.

Pozivamo sve redovne članove Skupštine Udruženja da prisustvuju dvadesetoj (XX) Redovnoj Skupštini Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ koja će se održati 17.decembra 2023 (nedjelja),u 12:00, putem platforme Zoom.

Akcija šišanja i darivanja kose 2023

  • 15.10.2023.

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u sklopu ovog projekta izrađuje perike od prirodne kose i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

Zlatni krug i simbol trke za život!

  • 10.09.2023.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“, sa suorganizatorima, Gradom Visoko i JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko, a na incijativu Visočanina Afana Habibovića – našeg hrabrog borca koji je pobijedio tumor na mozgu, 10. septembra 2023. godine održali su trku/šetnju „Zlatni krug“. Trka/šetnja se održala povodom Zlatnog septembra - Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, a za cilj je imala, prije svega, podizanje svijesti o raku kod djece, ali i prikupljanje sredstava za djecu oboljelu od raka kroz prodaju majica za učešće u trci.