• Svečanost otvorenja Roditeljske kuće Tuzla
  Svečanost otvorenja Roditeljske kuće Tuzla
 • Nova fundraising kampanja!
  Nova fundraising kampanja!

   

   

 • Dostupno novo izdanje biltena
  Dostupno novo izdanje biltena

  21.02.2024.

 • Jednakost za svu djecu!
  Jednakost za svu djecu!

  15.02.2024.

Upcoming events

Svečana akademija
 • 18.02.2024.
 • Sarajevo
Okrugli sto
 • 15.02.2024.
 • 10:00
 • Sarajevo

Svečanost otvorenja Roditeljske kuće Tuzla

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ pokrenulo je i privelo kraju projekat izgradnje druge Roditeljske kuće na području FBiH i to u Tuzli, kroz koju pruža smještaj, psihosocijalnu podršku, ali i pomoć tokom teškog procesa liječenja djece oboljele od raka. Roditeljska kuća je više od pukog smještaja, ona je drugi dom, utočište i mjesto gdje teško oboljela djeca imaju priliku boraviti u porodičnoj atmosferi zajedno za svojim roditeljima, braćom i sestrama i porodicom.

Biljka za osmijeh roditelja i djeteta

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” uz podršku i na inicijativu Landscape studija Avliya, koji je okupio sjajne donatore, organizuje akciju uređenja bašte i zelenih površina oko Roditeljske kuće Sarajevo, zajedno sa našim hrabrim mališanima i njihovim porodicama, te uz mnoštvo drugih volontera. Akciju organizujemo pod simboličnim nazivom “Biljka za osmijeh roditelja i djeteta”.

0

Families accommodated at the Parents' House

0

Summer Rehabilitation Camps

0

Volunteers

0

Families received help and support

News

Imam samo jednu želju!

Za djecu oboljelu od raka i njihove porodice svaki dan je izazovan te kroz susret sa višeslojnim problemima potrebno je dosta podrške, kako bi došli do konačnog cilja – izlječenja njihovog djeteta.

Upravo s tim ciljem počinjemo novu kampanju pod sloganom „Imam samo jednu želju“, kako bismo skrenuli pažnju društvene zajednice na važnost podrške oboljeloj djeci i njihovim porodicama, ali i kako možemo doprinijeti čak i kao pojedinci.

Kampanja će najprije imati za cilj podići svijest o problemima djece oboljele od raka i njihovih porodica, ali je i fundraising kampanja.

NOVO IZDANJE BILTENA

Svake godine, na Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka - 15. februar, Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka izdaje godišnji bilten sa osvrtom na postignuća u prethodnoj godini. Na kraju stranice preuzmite, u PDF formatu, 13. izdanje biltena za 2023./2024. godinu.

Dobro se dobrim vraća!

Za djecu oboljelu od raka i njihove porodice svaki dan je izazovan te kroz susret sa višeslojnim problemima potrebno je dosta podrške, kako bi došli do konačnog cilja – izlječenja njihovog djeteta.

FRIENDS OF THE PARENTS' HOUSE
APARTMENT SPONSORSHIP PROGRAM