Naše priče

Poklonimo radost praznika djeci

  • 09.12.2020.

Nada, čarolija, ljubav i podrška su posebno potrebna djeci oboljeloj od raka, njihovim roditeljima i braći i sestrama. Potrebna im je sretnija nadolazeća godina. Potrebni smo mi da im zajednički pružimo ruku prijateljstva i vratimo osmijeh na lice.

Zlatni Septembar - Budi Zlatan

  • 31.08.2020.

Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. Upravo tokom ovog, nama bitnog, mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice. Cilj Zlatnog septembra i jeste da podignemo svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, dovoljno govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo.

Heroji su među nama

  • 11.05.2020.

Djeca oboljela od raka nisu sama uz dobre ljude širom Bosne i Hercegovine, uz svoje dobre komšije, najhumanije sugrađane. Pomozite malim herojima da lakše pobijede sve nedaće koje su okupirale njihov svijet.