Publikacije

Jednakost za svu djecu

  • 15.02.2024.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ obilježava 15. februar - Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka pod sloganom „Jednakost za svu djecu!“.

Aktivnosti koje održavamo tokom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka imaju za cilj podizanje svijesti o dječijem raku i važnosti pružanja pomoći i podrške oboljeloj djeci i njihovim roditeljima, te skretanje pažnje na važnost iznalaženja što boljih rješenja kako bi im se pružila što bolja i sveobuhvatnija briga i njega.

Regionalna konvencija mladih izliječenih od raka u Sarajevu

  • 09.08.2023.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ je nevladina organizacija koja postoji i djeluje 20 godina, broji više od 500 članova i postala je sinonim borbe protiv raka u Bosni i Hercegovini. Unutar svog rada imamo definisane programe putem kojih pružamo podršku i pomoć, primarno, djeci oboljeloj od raka na intenzivnom bolničkom liječenju, koja se liječe na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a, te  izliječenoj djeci, kao i roditeljima, koji su se suočili sa gubitkom djeteta.

Mostar je spreman za podršku djeci oboljeloj od raka

  • 29.09.2018.

U sklopu projekta Moja kosa tvoja kosa Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.