Slobodno za pokroviteljstvo

Roditeljska kuća je otvorena u aprilu 2016. godine i nalazi se u krugu Pedijatrijske klinike Jezero, u Sarajevu. Posjeduje 700m² korisnog prostora, od toga 10 porodičnih apartmana sa kupatilom, zajedničku kuhinju i dnevni boravak, multifunkcionalnu salu sa igraonicom, vešeraj, krovnu terasu i uređene zelene površine sa prostorom za relaksaciju i igru.

Roditeljska kuća pruža oboljeloj djeci i njihovim porodicama drugi dom, porodičnu atmosferu i mjesto, na kojem bar na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje.

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, od maja 2018. godine, pokrenulo je jedan inovativan i posebno osmišljen program samoodrživosti Roditeljske kuće i poziva Vas da budete dio naše priče o uspjehu.

Program pokroviteljstva apartmana – Prijatelj Roditeljske kuće podrazumijeva pokrivanje troškova smještaja porodica, režija, održavanje apartmana, sredstva za higijenu i dezinfekciju te pomoć psihologa i socijalnog radnika i realizuje se na period od jednu, dvije ili tri godine.

Ukoliko želite da Vaša kompanija nosi epitet Prijatelj Roditeljske kuće, naša vrata su Vam otvorena!