Trenutak...

Vijesti

Donatorska noć: Osmijeh svaki dan

Američka trgovačka komora u BiH, u suradnji sa Udruženjem „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“, održala je 04.12.2017. godine donatorsku noć „Osmijeh svaki dan“ s ciljem prikupljanja sredstava za podršku rada „Roditeljske kuće“ u Sarajevu.

Prisutnost brojnih donatora koji su kupovinom jedne, ili više pojedinačnih ulaznica za donatorsku noć, ili pak podrškom kroz donatorske pakete, dokaz su da je AmCham BiH uspješno animirao poslovnu zajednicu da se aktivno uključi u obezbijeđivanje finansijske podrške „Roditeljskoj kući“, kako bi se nesmetano održavao njen rad.

Donatorska noć nije imala za cilj samo obezbijediti finansijska sredstva, već podići svijest o volonterizmu uz formiranje mreže volontera – predstavnika kompanija, koji će kontinuirano iz dana u dan kroz obavljanje volonterskih poslova doprinositi njenom uspješnijem radu. “Ponosni smo da smo tokom donatorske noći, osim prikupljenih sredstava u vrijednosti oko 50,000 KM, što je otprilike jedna trećina iznosa potrebnog za godišnje održavanje rada Kuće, dobili i veliki broj popunjenih aplikacija za volonterske poslove. Nije slučajno da su baš uoči Međunarodnog dana volontera, AmCham BiH članovi, prijatelji i partneri pokazali spremnost da svoju društvenu odgovornost mjere volonterskim satima provedenim u druženju sa djecom oboljelom od raka, pod sloganom „Osmijeh svaki dan“. – izjavila je izvršna direktorica Američke trgovačke komore u BiH, Violeta Čibukčić. 

Tokom večeri prikazan je kratki motivacioni video o radu „Roditeljske kuće“, te su se na taj način na kratko, prisutni mogli lično uvjeriti šta njenim korisnicima znači Roditeljska kuća. 

Također, program večeri emotivno su obojili majka liječenog dijeteta, koja je pred donatorima govorila o svom iskustvu i značaju „Roditeljske kuće“, i prisustvo MladiCA - mladih ljudi koji su pobijedili u borbi sa malignim oboljenjima, volonteri Udruženja koji svojom istrajnošću predstavljaju nadu!

„Roditeljska kuća je bila naš drugi dom. Nakon dijagnoze, kada se naš svijet srušio, zajedno smo sa Kućom počeli iznova da ga gradimo. Zahvalna sam od srca Udruženju i uposlenicima Kuće. – izjavila je na donatorskoj noći Atifa Buldić – Bešić, korisnica Kuće i roditelj liječene djevojčice. U ime Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ i „Roditeljske kuće“ gospodin Fikret Kubat, potpredsjednik Udruženja izrazio je neizmjernu zahvalnost Američkoj trgovačkoj komori u BiH na organizaciji donatorske noći, kao i svim donatorima na nesebičnoj podršci. Američka trgovačka komora u BiH nastavit će surađivati sa Udruženjem s ciljem ostvarivanja zajedničkog cilja, a to je pronalaženje sistematskog rješenja kojim će Roditeljska kuća da egzistira duži vremenski period.