Trenutak...

Saopštenja za javnost

Amra Silajdžić Džeko poslala dirljivu poruku za građane Viteza

Saopštenje za medije 

Amra Silajdžić Džeko poslala dirljivu poruku za građane Viteza

 

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizuje akciju šišanja i doniranja kose 13. maja 2018. godine u periodu od 11:00 do 17:00h, u trgovačkom centru FIS u Vitezu.

U sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“ Udruženje organizuje akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka u Vitezu.

Javna ličnost koja prva podržala projekat „Moja kosa tvoja kosa“ donirajući svoju kosu je bila Amra Silajdžić Džeko, te je iskazala svoju podršku Udruženju Srce za djecu tako što je postala prvi ambasador Udruženja i na taj način pruža podršku radu Udruženja. Amra je podržala sve akcije šišanja u okviru pomenutog projekta video porukom za sve građane, te njena podrška nije izostala ni ovaj put. Amra je poslala jednu dirljivu video poruku povodom akcije šišanja i doniranja kose u Vitezu, te na taj način ponovo pozvala sve građane Srednjobosanskog kantona i Viteza da podrže ovu nadasve humanu akciju.

Udruženje ovim putem ponovo poziva sve građane Srednjobosanskog kantona da dođu u trgovački centar FIS u Vitezu, 13.maja od 11:00 do 17:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

Do sada smo izradili i uručili 18 perika, a 3 perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Prijatelj akcije – FIS Vitez, Frizerland, Ovnak i Schwarzkopf Professional.

 

Projekat Moja kosa, tvoja kosa podržan je od strane Vlade Švicarske.

 

Kontakt za medije           033 215 416

                                            coordinator@srcezadjecu.ba