Trenutak...

Naše priče

Roditeljska p(r)atnja

„Odsustvo sa radnog mjesta i bolovanje roditelja djece oboljele od malignih bolesti tokom njihovog liječenja“

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka i ove godine obilježava nama najbitniji dan u godini 15. februar – Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka. Cilj nam je prije svega da podignemo svijest o pedijatrijskom kanceru, ali i da ukažemo na probleme i potrebe djece oboljele od raka i njihovih porodica.

Fokus ovogodišnjeg 15. februara stavili smo na važnost rješavanja problema bolovanja roditelja djece oboljele od malignih bolesti te obnavljanja inicijative na istu temu, a koju ćemo uputiti prema Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

U sklopu obilježavanja 15. februara planiramo održati online konferenciju na ovu temu.

Stoga vam se obraćamo sa molbom da se priključite obilježavanju 15. februara i zajedno s nama, roditeljima oboljele djece, podignete svijest o ovoj problematici. 

Obilježavanje 15. februara će biti održano 15.02.2022. godine početkom od 11:55 do 13:00 ONLINE, putem ZOOM platforme.

Istovremeno će konferencija ići uživo na društvenim mrežama Udruženja, Facebook i Instagram stranica Srce za djecu i YouTube kanal, gdje ćete je moći pratiti.

Stoga vas pozivamo da na ovaj način budete uz djecu oboljelu od raka i pomognete nam da napravimo pomake u rješavanju problema njihovih roditelja.