MladiCe

Nejra Musić

Nejra Musić

I ja sam mladiCa

Zovem se Nejra Musić, živim u Sarajevu. Imam 21 godinu. Završila sam osnovnu školu Ćamil Sijarić i uporedo muzičku školu. Nakon toga sam svoje obrazovanje nastavila pohađajući Srednju muzičku školu u Sarajevu. U drugom rezredu drugog polugodišta, u jednom običnom školskom danu, napipah nešto ogromno na vratu. Bilo je zastrašujuće!

Legla sam u bolnicu i nakon mjesec dana pretraga, moje liječenje počinje. Dijagnosticiran mi je Hodkings, II/III stepen. Borila sam se lavovski. Pjevala bih na krevetu, zabavljala žene, djevojke i doktore. Moja najveća podrška u bolesti bila je majka, koja je spavala na stolici provodeći vrijeme pored mene, a uz nju i otac i brat. Imala sam podršku porodice i prijatelja i hvala im na tome. Oni su pomogli da moje liječenje prođe bezbolnije i lakše.

Pamtim dane iz bolnice, ponekad teške, duge, a često i bolne. Pamtim ih jer sam postala bolji čovjek. Na mom licu, po mom ponašanju se ne bi moglo reći da sam oboljela od tako teške bolesti jer moj vedri duh i osmijeh to nisu pokazivali.

I danas sam takva, samo što na život gledam drugačije, želim živjeti svaki dan i želim usrećiti ljude svojom pojavom. Kažu mi da uspijevam, pa se sada i bavim time. Trenutno studiram, ono sto volim, a to je psihologija - pedagogija, koja me svaki dan ispunjava novim stvarima koje naučim. Zahvaljući udruženju ‘Srce za djecu’, već treću godinu imam svoje radionice sa oboljelom djecom. Kroz pjesmu, kreativnost i ljubav uništavamo negativnu energiju, uništavamo bol i širimo ljubav. To je moja istinska ljubav. Želim biti zaštitnik i čuvar svih onih koji obole jer osmijeh liječi sve!

Na bolest gledam kao nešto sto je iskušenje od Svevišnjeg i vjerujem da me iskušao, ali vjerujem u to da sam izašla iz ove bolesti kao dobar čovjek, neko ko je naučio cijeniti život i neko ko se bori i dalje. Od samog početka bolesti, na Nejrinom profilu sve je bilo javno. Moja bolest je bila dio mene, i mene to nije stid reći, a to sam i pokazala. Borimo se zajedno sa osmijehom na licu i pozitivnim pričama.

Borimo se jako, jer na vrhu uvijek ima mjesta za pobjednike. Za nas! Rak se uništava osmijehom, jakom voljom i željom za životom!