MladiCe

Merisa Šogolj

Merisa Šogolj

I ja sam mladiCa

Zovem se Merisa Šogolj i imam 21 godinu. Moje djetinjstvo, kao devetogodišnjakinji, 2005. godine prekinulo je saznanje da bolujem od teške bolesti, malignog tumora na malom mozgu. Nakon toga, sve do danas, traje stalna borba zbog posljedica zračenja i kemoterapija, ali rak je izliječen.

Uprkos tako teškoj bolesti završila sam osnovnu i srednju školu, te danas imam nekoliko hobija, od kojih bih istakla fotografiju i planinarenje. A kao vid zarade, bavim se izradom torti od papira, koje su itekako prigodan poklon za sve prilike. Ta radinost mi je pomogla da ostvarim bolju komunikaciju sa ljudima, korisno ispunim vrijeme, steknem nove poznanike, i pokažem kreativnost.

Najveću podršku u mom životu, u mojoj borbi, u ovih dvanaest godina bitke za zdravlje imala sam od svoje porodice, roditelja i sestara koji su uvijek bili uz mene i davali mi nadu za život. Bez njih ne bi mogla prebroditi sve što jesam. 

Zapamtite - posustajanje je odustajanje. Ja vjerujem da sve što biva, biva s Božijom voljom i Božijim određenjem, i da uz pomoć pravih ljudi možemo pregurati stvarno teške stvari za koje se nismo ni nadali da imamo snage, jer stavljajući nas na razna iskušenja, Bog nam daje i posebnu snagu da to sve pobijedimo.