MladiCe

Emina Smajić

Emina Smajić

I ja sam mladiCa

Ja sam Emina Smajić, iz Visokog. Kao i svako dijete sanjala sam o sretnom djetinjstvu. Međutim, nije sve teklo po tom planu, kao 13-godišnjakinja upoznala sam se sa bolnicom, bolničkim krevetom i opakom bolešću (osteosarkom) - rak desnog koljena.

Nakon što je ustanovljeno od čega bolujem doktori su tu vijest saopćili mom ocu bez pozitivnih prognoza gdje mi je prijetila amputacija noge. Intenzivna borba sa mojim rakom trajala je tri godine sa kemoterapijama u Sarajevu i operacijom u Italiji.

Priznajem najteži period mog odrastanja, najteže djetinjstvo, ali sad shvatam da sve ima svoje razloge. Bog ti nešto da, nešto ti oduzme. A u svemu tome je važno ostati jak, i boriti se do kraja! Danas SLAVIM. Slavim pobjedu! Pobjedu do koje je teško bilo doći. Jaču bitku nisam pobijedila, i rijetkost je, ali ko je pobijedi zna kakav je osjećaj. Pobijedila sam rak, a sada pomažem drugima.


Uz svoje MladiCe osjećam se duplo jače. Mi dijelimo istu ljubav, istu energiju istu snagu. Kada se ujedinimo tada smo najjači! Svi kao jedno, a kao pojedinci svaki na svoj način poseban.