Loading...

Vijesti

Raiffeisen banka nastavlja podršku Roditeljskoj kući

Raiffeisen banka je kompanija koja, slijedeći principe svoje strategije održivosti, nesebično stoji uz djecu oboljelu od raka i Roditeljsku kuću od začetka same ideje o postojanju Roditeljske kuće. Kroz godine podrške i nesebične pomoći pokazali su da se Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka i porodice djece oboljele od malignih oboljenja mogu u svakom trenutku osloniti na njih te da je to jedno neraskidivo prijateljstvo puno razumijevanja.

„Mnogo nam znači kada znamo da se možemo na nekoga osloniti, da naša dječica imaju velike prijatelje koji brinu za njih. Jedan od tih prijatelja jeste i Raiffeisen banka i uz njih znamo da nismo sami, naša djeca znaju da će imati svoju kuću, svoj dom daleko od svog doma“, istakao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu.

Kroz vrijeme pomažući funkcionisanje Roditeljske kuće odlučili su i da zvanično postanu pokrovitelj apartmana „Kockica“ na godinu dana kroz program pokroviteljstva apartmana pod nazivom „Prijatelj Roditeljske kuće“.

„Cijeneći izuzetno humanu misiju Roditeljske kuće, istinski nam je drago što možemo podržati njen rad i dati doprinos procesu liječenja malih heroja koji u njoj borave. Roditeljska kuća za ove mališane i njihove roditelje predstavlja mjesto gdje osjećaju da u najtežim trenutcima nisu prepušteni samima sebi i da mogu dobiti bitku koja život znači. Mi nastavljamo podršku ovog plemenitog projekta kako finansijski tako i kroz volonterske aktivnosti uposlenika Raiffeisen banke. Ove godine podržali smo rad Roditeljske kuće donacijom vrijednosti 20.000 KM“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da je cilj Raiffeisena nastaviti ovu podršku koja je u skladu sa strateškim opredjeljenjem Banke usmjerenim na pomoć projektima koji su namijenjeni najosjetljivijim segmentima društvene zajednice.

Donacija Raiffeisen banke doprinijet će da se sve kockice poslože i da se obezbijedi sigurno funkcionisanje drugog doma za djecu koja se bore sa rakom i njihove porodice.