Loading...

Događaji

Moja kosa tvoja kosa u Cazinu

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u sklopu ovog projekta izrađuje perike od prirodne kose i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

Posebno smo sretni što možemo najaviti akciju šišanja i darivanja kose koja po prvi put dolazi u City Center Cazin i dovodi projekat Moja kosa tvoja kosa bliže svim dobrim ljudima ovog dijela Bosne i Hercegovine, koji ga podržavaju svim srcem godinama.

Pozivamo sve građane na javnu akciju šišanja i doniranja kose za projekat „Moja kosa tvoja kosa“, koja će se održati 27.12.2023. godine od 13:00 do 19:00 sati u City Center Cazin.

U Cazinu vas čeka i kutak za vaše mališane, koji će moći uživati u kreativnoj radionici, a za sve one koji ne ispunjavaju uslove za doniranje kose bit će dostupan i naš štand sa Srce proizvodima, čijom kupovinom cjelokupan prihod donirate za djecu oboljelu od raka.

Uvjeti za doniranje kose su: potpuno prirodna, nefarbana i netretirana kosa; dužina doniranog dijela kosa treba biti min.30cm; prije šišanja kosa treba da bude čista i suha.