Loading...

Najava događaja

Humanitarna trka/šetnja „Zlatni krug“ Visoko 2023

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko uz generalno pokroviteljstvo Grada Visokog, a na incijativu Visočanina Afana Habibovića – našeg hrabrog borca koji se bori sa tumorom na mozgu, 10. septembra 2023. godine u 11:00 sati organiziraju trku/šetnju „Zlatni krug“. Centralna lokacija održavanja manifestacije bit će ispred Kulturnog centra Altindag - Visoko.

Trka/šetnja se održava povodom Zlatnog septembra - Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, a za cilj ima prikupljanje sredstava za djecu oboljelu od raka kroz prodaju majica za učešće u trci.

Ponosni smo na ambasadora ovogodišnje trke/šetnje, gdina-a Tomislava Cvitanušića, alpinistu, ali prije svega filantropa koji podržava našu djecu već dugi niz godina.

Ove godine Zlatni krug će imati dvije rute:

1. Ruta za trkače

Oni koji žele trčati ovu trku mogu se prijaviti lično u našim prostorijama u Sarajevu na Breci (Himze Polovine 21) ili online putem aplikacije na linku:

https://stotinka.hr/hrv/utrka/5813/prijava_na_utrku

2. Ruta za šetače/građane

Ako ipak želite samo prošetati sa svojom porodicom ili prijateljima ili ipak sami i pružiti svoju podršku djeci oboljeloj od raka onda to možete učiniti kupovinom posebno dizajnirane majice. 

Online prijava za šetače putem aplikacije na linku:

https://stotinka.hr/hrv/utrka/5814

Majicu Zlatni krug za sada možete pronaći na sljedećim lokacijama:

  • Kulturni centar Altindag Visoko,
  • Sarajevo, Breka (Himze Polovine 21) - Srce za djecu.

 

Majica je ujedno i ulaznica za trku


Svojim učešćem na trci/šetnji podržavate djecu oboljelu od raka i njihovu trku za život. Stoga pridružite nam se i budite zlatni za naše zlatne mališane. Pomozimo im da što lakše odtrče svoju utrku života ❤