Loading...

Vijesti

BH Telecom i Sergej Barbarez ove godine Zajedno u trci za život

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, BH Telecom i Sergej Barbarez ove godine Zajedno u trci za život

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine nizom aktivnosti obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece. Istovremeno, kompanija BH Telecom će tokom mjeseca septembra, a povodom Dana kompanije, realizovati brojne događaje za poslovne partnere, zajednicu i korisnike.

Kao i prethodnih godina, i ove godine oba ova značajna obilježavanja započinju zajedničkom aktivnošću pa su tako u ponedeljak, 5. septembra, u Pionirskoj dolini predstavili sjajan nastavak priče koju već 19 godina pišu BH Telecom i Udruženje Srce za djecu zajedno.

Svaka godina ove priče ispisana je ljubavlju i podrškom djeci oboljeloj od raka u Bosni i Hercegovini i njihovim porodicama, a ovog rođendanskog i zlatnog septembra pišu novi nastavak priče pod naslovom „Zajedno u trci za život“. Posebnost ovogodišnje priče je što se dugogodišnjoj saradnji pridružio i naš poznati nogometaš Sergej Barbarez, koji je novo zaštitno lice BH Telecoma i koji će, zajedno sa ovom kompanijom, biti pokrovitelj apartmana Visibaba u Roditeljskoj kući.

„BH Telecom već dugi niz godina podržava rad Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ i drago mi je da smo bili podrška od prvih dana osnivanja Udruženja 2003. godine, tokom  izgradnje Roditeljske kuće i da smo zajedno dočekali njeno otvaranje. Saradnju smo nastavili pokroviteljstvom dva apartmana u Roditeljskoj kući zajedno sa našim zaposlenicima i poznatim reprezentativcem Miralemom Pjanićem, te podrškom projektima „Moja kosa, tvoja kosa“ i web shopu SRCE, koji je jedinstveni vid socijalnog poduzetništva u koji su uključeni mladi liječeni od raka. Sretan sam što ove godine nastavljamo našu podršku i saradnju zajedno sa legendom bh. fudbala Sergejom Barbarezom kroz pokroviteljstvo apartmana Visibaba u Roditeljskoj kući i podršku humanitarnoj utrci Zlatni krug u Visokom. Ponosni smo što BH Telecom može pružiti podršku i olakšati svakodnevnicu djeci i roditeljima koji borave u Roditeljskoj kući i reći im da nisu sami u svojoj borbi te da u Upravi i zaposlenicima BH Telecoma uvijek imaju prijatelje i podršku“, izjavio je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

„Simbolično smo odabrali baš ovaj mjesec i dan, jer BH Telecom slavi svoj rođendan 5.septembra, a Udruženje Srce za djecu obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece. Današnjim zajedničkim događajem smo željeli da se zahvalimo kompaniji BH Telecom na kontinuiranoj podršci koju nam pružaju već godinama. Djeca oboljela od raka trebaju mnogo snage da prebrode sve one teške dane koje sa sobom donose dijagnoza i kompleksno liječenje, a svoju snagu pronalaze najprije u svojoj porodici. Stoga se Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” trudi da održi porodicu na okupu i pruži mogućnost djeci da provode što više vremena sa svojim najbližima, a upravo tu najveći doprinos daje Roditeljska kuća – mjesto gdje djeca oboljela od raka i njihove porodice pronalaze mir, zajedništvo, porodičnu atmosferu i odmor. S druge strane, neizmjerno smo zahvalni na podršci trci/šetnji Zlatni krug, koja je značajna za našu djecu, ali i za Udruženje. Sve ovo je naravno moguće uz podršku prijatelja kao što je kompanija BH Telecom i naših poznatih ličnosti poput Sergeja Barbareza,“ rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka”.

Tokom druženja u Pionirskoj dolini predstavljen je i novi spot BH Telecoma za uslugu Moja TV, kao i promotivna kampanja sa poznatim fudbalerom Sergejom Barbarezom, koji je zaštitno lice kampanje. Sergej Barbarez nije krio zadovoljstvo saradnjom sa našom najuspješnijom domaćom kompanijom kao i zajedničkim pokroviteljstvom apartmana u Roditeljskoj kući.

„Ponosan sam što sam uz Dinu Merlina, Miralem Pjanića i druge poznate ličnosti postao zaštitno lice kompanije BH Telecoma za uslugu Moja TV i sada će me javnost u BiH više gledati na malim ekranima, ali ne kao fudbalera. Drago mi je da sam danas dio ovog  humanog događaja koji pomaže našim malim herojima da izbore svoju najveću bitku u životu. Volio bih da u budućnosti Roditeljska kuća ima što manje korisnika, a svoj bolesnoj djeci želim što brže i lakše ozdravljenje. Nadam se da će u tome pomoći i aukcija dresova iz spota koju će organizovati Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka”, izjavio je Sergej Barbarez.   

Tokom današnjeg druženja su posebno bili oduševljeni mališani iz Roditeljske kuće i djeca koja su došla na druženje sa Sergejom Barbarezom u Pionirskoj dolini. Igrali su fudbal, smijali se i radovali susretu, a posebno oduševljenje je izazvalo zajedničko potpisivanje dresova sa Sergejom. Kako bi se obezbijedila dodatna sredstva za djecu oboljelu od raka, dresovi iz kampanje i spota za Moju TV, sa potpisom Sergeja Barbareza, idu na aukciju koja će biti priređena u narednom periodu u Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka”.