Apartman „Visibaba“

BH Telecom

01.01.2023 - 01.01.2025

Odavno je poznato da je Roditeljska kuća drugi dom djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama. Kroz mnoge priče porodica koje su se suočile sa rakom kod svoje djece vidjeli smo da Roditeljska kuća predstavlja mjesto gdje se oni najbolje i najlakše suočavaju sa teškim dijagnozama i problemima koje nosi samo liječenje. Pored sve potpore koju imaju u Kući, ona je mjesto gdje se djeca opuste, gdje se smiju, igraju, trče i proživljavaju komadić djetinjstva koje im je uskraćeno napuštanjem njihovih porodičnih domova. Roditeljska kuća je svijetla tačka u mraku teških misli, uzburkanih osjećaja i najvećih strahova. 
 

Tako program pokroviteljstva apartmana „Prijatelj Roditeljske kuće“ donosi njen opstanak, ali i dobre ljude iz društveno odgovornih kompanija koje su već odavno prepoznale dobrobit koju Kuća donosi djeci oboljeloj od raka te su podržale njen rad na razne načine.
 

BH Telecom je jedna od tih kompanija koja je od početka pružila ruku podrške Udruženju Srce za djecu i kroz razne projekte do sada iskazala da je vjerni prijatelj djece oboljele od raka i njihovih porodica. Ovaj put su BH Telecom, Miralem Pjanić, Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije BH Telecoma i radnici BH Telecoma odlučili pružiti podršku Udruženju i Roditeljskoj kući i kroz spomenuti projekat pokroviteljstva apartmana, na način da će donirati sredstva za održavanje dva apartmana u naredne tri godine. 
 

Apartmani u Roditeljskoj kući imaju svoja imena i tematski su interijerski uređeni, pa su BH Telecom i Miralem Pjanić za donaciju izabrali apartman pod nazivom „Visibaba“ i na taj način simbolično najavljuju rađanje još čvršćeg prijateljstva i bezuslovne podrške. Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije BH Telecoma i radnici BH Telecoma su za pokroviteljstvo odabrali apartman pod nazivom „Kućica“ koji simbolizuje brigu društvene zajednice, krov koji štiti djecu oboljelu od raka i njihove porodice.


„Meni Roditeljska kuća znači sve. U bolnici me liječe od raka, a u Roditeljska kuća mi liječi dušu. Mnogo sam zahvalna svima koji čine da ona postoji, koji ne daju da se njena vrata zatvore. Ona je moj drugi dom, ona mi donosi mir koji trebam“, rekla je djevojčica Ajla (16) koja boravi u Roditeljskoj kući tokom svog liječenja.


Ispred Roditeljske kuće iskreno smo zahvalni BH Telecomu, Miralemu Pjaniću, Osnovnoj sindikalnoj organizaciji Generalne direkcije BH Telecoma i radnicima BH Telecoma što su svojom donacijom pomogli pružiti toplinu doma i osjećaj sigurnosti, unutar Roditeljske kuće, porodicama čija se djeca liječe od kancera.