„Vešeraj“

Violeta

01.01.2023 - 01.12.2024

Kada spomenemo Roditeljsku kuću u Sarajevu automatski nam pada na pamet osmijeh djeteta, velika borba njenih stanovnika, hrabrost i neviđena snaga. Uvijek se sjetimo najhrabrije djece u Bosni i Hercegovini, djece oboljele od raka.

Da bi Roditeljska kuća bila ugodno, sigurno i lijepo mjesto za život, za borbu, odmor i još million drugih životnih situacija zaslužni su mnogi dobri, humani i ljudi velikog srca. Zaslužne su, također, mnoge društveno odgovorne kompanije koje svojim donacijama pomažu i omogućavaju da Roditeljska kuća funkcioniše, da su njena vrata uvijek otvorena za najsnažniju djecu na svijetu.

Jedna od takvih kompanija je i naša Violeta, koja je tokom godina pružila pomoć mnogim udruženjima, a sada je stala i uz Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i Roditeljsku kuću. Naime, oni su odlučili da na duži vremenski period opskrbljuju Roditeljsku kuću higijenskim potrepštinama, svim onim što je potrebno porodicama da bi njihov drugi dom bio blistav, mirisan i najugodnije mjesto za život tokom najtežih dana u njihovim životima.

„Saradnja sa Violetom i dugotrajna pomoć koju nam nude je zaista nešto vrijedno za nas i naše porodice, jer potrebno je dosta truda i sredstava da bismo obezbijedili sve ono što treba da jedan dom opstane. Zahvalni smo Violeti na podršci i što stoje na raspolaganju za pomoć svima onima kojima je pomoć potrebna“, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu“.