Trenutak...

Vijesti

Moja kosa tvoja kosa sa Amrom Džeko u SCC-u
Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u sklopu ovog projekta i ove godine je organiziralo akciju šišanja i doniranja kose u SCC-U u Sarajevu za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka. Uspjeli smo ponovo nadmašiti očekivanja i prikupiti ukupno 461 donaciju kose. Šišale su se djevojčice, djevojke, žene ali i muškarci, a sve sa jednim ciljem vraćanje osmijeha na lica oboljelih djevojčica. Ambasadorica Udruženja Amra Džeko je svojim primjerom, odnosno donacijom kose potakla druge na donaciju kose i na ovaj način doprinijela radu Udruženja i djeci.
 
Pored cjelodnevnog druženja i na platou ispred SCC-a održala se humanitarna akcija, gdje su građani koji ne mogu donirati kosu mogli kupiti Crveni balon u obliku srca u vrijednosti od 5 KM i na taj način podržati projekat Moja kosa tvoja kosa. Akciju je podržao i Grad Sarajevo kao i sam gradonačelnik Abdulah Skaka izjavivši da su ovo jako lijepe i humane priče koje treba podržati, te da ova akcije predstavlja motivaciju za sve nas, ali i za djecu.
 
Kosa nam stiže iz svih krajeva svijeta. Ovo je najvažniji projekat koji je jako puno doprinio našoj dječici, djevojčicama koje se suočavaju sa gubitkom kose. Nismo očekivali da će biti ovakvi rezultati, ali smo sretni jer vidimo osmijehe na licima djece, a i roditelja. Za njih ovaj projekat puno znači. Mi smo do sada izraditi 38 perika u našoj radionici, od toga smo skupili 3600 donirane kose. 80% donatora čine djevojčice starosti do 12 godina. U našoj vlasuljarskoj radionici rade mladi koji su preživjeli rak, a perike koje se izdrađuju daju se na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose, izjavili su ispred Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, te pozvali sve naše građane koji imaju prirodnu netretiranu kosu da i dalje doniraju kosu te podrže projekat Moja kosa tvoja kosa.
 
Iskreno se zahvaljujemo svim donatorima na svakom doniranom centimetu kose. Hvala frizerima i frizerskim salonima koji su sa nama bili svih 6 sati akcije: Ogledalce, Studio M Exclusive, Four Happy, KS, Frizerski salon Dino, Alen`s Berbershop, Jasminka Jelah, Armani Centar Žepče, Frizerski salon Aida, Ken, EN Studio, Sanja Trešnjo Konic, Ruždija Džidžiković Gigi, Headline, Azzuro, Morgan Studio, Edita Handžić Slovenija.
 
Hvala svim prijateljima koji su dali podršku akciji: Grad Sarajevo, SCC, Triptih, New Event, Studio 140 by Aida Redžepagić, Photo zone, Frizerland, CM Cosmetic market, Swiss hotel, Fly Bosnia, Metropolis. Zahvaljujemo se Alden Mekiću, Nejri Musić, Adni Mahić i Fatmiru Sulejmaniju na predivnoj muzičkoj podršci.
 
Posebne zahvale za sve naše volontere i vrijedne MladiCe, i naravno neizostavni voditelji koji su animirali ljude da se pridruže akciji Emela Burdžević, Dalila Omerović i Jasmin Ligata!
 
Ponosni smo na našu ambasadoricu projekta Amru Džeko koja je podržala cjelodnevnu akciju šišanja i družila se sa donatorima kose. Također, ponosni smo na naše hrabre drugare koji su završili liječenje i pridružili su nam se na akciji šišanja.