Trenutak...

Saopštenja za javnost

Mostar je spreman za podršku djeci oboljeloj od raka

Pozivamo medije da proprate akciju šišanja i doniranja kose 29. septembra 2018. godine u periodu od 12:00 do 18:00,  na platou ispred Mepas Mall-a u Mostaru. (U slučaju vremenskih neprilika akcija će biti održana u Mepas Mall-u na 1. spratu)

U sklopu projekta Moja kosa tvoja kosa Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Sve građane Mostara i okolice pozivamo da dođu na plato ispred Mepas Mall-a, 29. septembra od 12:00 do 18:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

Do sada smo izradili i uručili 23 perike. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ podržala je i Amra Silajdžić Džeko donirajući svoju kosu, te je iskazala svoju podršku Udruženju Srce za djecu tako što je postala prvi ambasador Udruženja i na taj način pruža podršku radu Udruženja.

Prijatelj akcije –  Mepas Mall

 

Projekat Moja kosa, tvoja kosa podržan je od strane Vlade Švicarske.

 

Kontakt za medije           033 215 416

                                        coordinator@srcezadjecu.ba