Trenutak...

Naše priče

Zlatni Septembar - Budi Zlatan

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka i ove godine obilježava ZLATNI SEPTEMBAR – mjesec podizanja svijesti o dječijem raku nizom aktivnosti u mjesecu septembru.

Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. Upravo tokom ovog, nama bitnog, mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice. Cilj Zlatnog septembra i jeste da podignemo svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, dovoljno govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo.

U mjesecu septembru planirali smo mnogo aktivnosti, jer želimo ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva i poslati jednu jaku poruku da postoje različiti životi puni poteškoća poslije raka, kako kod tri djeteta koji se uspješno izliječe tako i kod porodica djece koja izgube bitku.

Kampanju ćemo simbolično započeti 01.09.2020.godine osvjetljenjem važnih građevina u gradovima koje ćemo posjetiti ovog septembra i koji će se pozlatiti u znak podrške djeci oboljeloj i liječenoj od raka.

Po gradovima ćemo osvijetliti sljedeće građevine: Sarajevo – Zemaljski muzej, Akademija likovnih umjetnosti i Zgrada zajedničkih institucija BiH , Mostar – Stari Most, Tuzla – Zgrada Kantonalne privredne komore, i Bihać – Kantonalna i univerzitetska bibilioteka i Zvonik crkve Sv. Ante.

Uz osvijetljenje ovih građevina, tokom mjeseca septembra, posjetit ćemo Sarajevo, Tuzlu, Mostar, Zenicu i Bihać gdje ćemo prigodno obilježiti Zlatni septembar i našim sugrađanima ponuditi zaštitne maske, bedževe i promo materijal u svrhu podizanja svijesti o dječijem raku.

Vjerovatno se pitate se u ovom trenutku, a šta mogu ja uraditi za djecu oboljelu od raka?

Ovog Zlatnog septembra možete biti zlatni i Vi. Naime, kupovinom zaštitne maske Budi zlatan u iznosu od 5 KM donirate cjelokupan iznos za podršku djeci oboljeloj od raka širom Bosne i Hercegovine. Bez obzira jeste li fizičko ili pravno lice možete imati svoje primjerke maski.

Ukoliko ste pravno lice i želite obojiti ovaj septembar u zlatno i biti podrška djeci oboljeloj od raka imamo mogućnost štampanja vašeg loga u simboličnoj zlatnoj boji na maskama. Ponuda vrijedi za minimalnu narudžbu od 100 maski. 

Fizička lica maske mogu preuzeti lično, svakim radnim danom, od 08:00 do 16:00 u prostorijama Udruženja u Sarajevu - Himze Polovine 21 (naselje Breka) ili u Tuzli - 1. tuzlanske brigade 1. Za više informacija pozovite 033 215 416. Takođe, maske se mogu naručiti poštom po cijeni od 5,90 KM po komadu (poštarina uključena). Sve što je potrebno je da uslikate uplatnicu i pošaljete sliku/sken uplatnice na info@srcezadjecu.ba

Instrukcije za plaćanje:

Pozivamo da zajedno s nama POZLATITE ovaj septembar i pomognete da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.