Trenutak...

Naše priče

Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro!

Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro!

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ svakodnevno brine za mališane oboljele od raka, i kroz razne projekte i kampanje pokušavamo skrenuti pažnju društvene zajednice na njihove probleme i potrebe, ali i aktivno radimo na kreiranju novih projekata koji za cilj imaju upravo rješavanje tih problema. Put do jednog izliječenog djeteta je dug, trnovit, pun prepreka i velikih briga. Upravo te brige pokušavamo ublažiti i svesti ih na minumum.

Stoga Udruženje u mjesecu aprilu pokreće kampanju pod sloganom „Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro“.

Cilj ove kampanje je da podignemo svijest društva o važnosti njihove uloge u životima ugroženih grupa. Stavit ćemo akcent na važnost porodice, topline i podrške koju ona donosi sa sobom i njenim blagodatima za oboljelo dijete.

Želimo da shvatimo veličinu blagostanja koje uživamo svakodnevno, zajedno sa svojim porodicama, dok na drugoj strani društva postoje djeca i porodice kojima je to oduzeto.

Želimo da društvo pomisli na one ugrožene i shvati veličinu dobrog djela, pa i onog najmanjeg, jer svakim dobrim djelom možemo promijeniti živote drugih.

Jedini trenutak koji posjedujemo je onaj sadašnji i trebamo ga iskoristiti za dobro, jer sada je uvijek dobro vrijeme da bi se činilo dobro.

Budite dio ove kampanje od 01.04.2022. do 01.05.2022.godine i budite i vi podrška djeci oboljeloj od raka i njihovim najmilijima te napravite dobro djelo koje će promijeniti živote djece oboljele od raka nabolje.

 

Svoj doprinos možete dati pozivom na humanitarni telefon 17010. Jednim pozivom donirate 2 KM. Također, možete pomoći uplatom sredstava na žiro račun. Instrukcija za uplatu u nastavku.

 

Uplate iz BiH 

161 00000 388 900 27

Raiffeisen bank d.d. BiH       

 

Uplate iz inostranstva

BA39161 00000 388 900 27   

SWIFT code RZBABA2S   

Raiffeisen bank d.d. BiH,

Zmaja od Bosne bb, 71000 Sarajevo

Bosnia and Herzegovina