Trenutak...

Naše priče

Miralem Pjanić - Ambasador Roditeljske kuće u Tuzli

Bh. fudbalski reprezentativac Miralem Pjanić ambasador je Roditeljske kuće u Tuzli, čija izgradnja je planirana da počne ove godine. Pjanić je kazao da ova roditeljska kuća za njega puno znači, jer je rođen u tom gradu.

"Tuzla je moj grad. Znamo koliko roditeljska kuća mnogo znači djeci i roditeljima i koliko im pomaže u njihovoj borbi protiv opake bolesti. Zato je ova priča dobra priča i nadam se da će što više ljudi i institucija pomoći u njenoj izgradnji, jer ćemo time mnogo olakšati ovoj djeci. Ja sam mali dio ove priče, a svi imamo mogućnost da puno pomognemo," kazao je Pjanić.

Tokom predstavljanja Pjanića za ambasadora Roditeljske kuće u Tuzli, Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka FBiH istakao je kako u Udruženju žele da Miralem bude njihov glas u BiH i cijelom svijetu. Naglasio je da se Roditeljska kuća u Sarajevu u protekle tri godine pokazala se od izuzetne važnosti za liječenje djece oboljele od raka i njihove roditelje te time doprinijela bržem i lakšem izlječenju, manjim gubicima i smanjenju bola i patnje. Vođeni tim svijetlim primjerom, Udruženje je krenulo u realizaciju istog projekta na području Tuzle.

"Mi u Udruženju osluškujemo potrebe i probleme djece i spram toga i djelujemo. Tako je bilo i sa Roditeljskom kućom u Sarajevu koja tri godine funkcioniše, koju je koristilo preko 150 porodica i to dovoljno govori koliki je značaj kuće. S toga smo odlučili i u Tuzli da sagradimo roditeljsku kuću. Zemljište smo dobili od UKC Tuzla, a gotovo je i idejno rješenje za njenu gradnju", rekao je Kubat i dodao da će ova roditeljska kuća imati pet apartmana i da će koštati oko 700.000 KM.

Izgradimo Roditeljsku kuću u Tuzli, zajedno!