Trenutak...

Naše priče

Heroji su među nama
Hrabrost, snaga, volja, ljubav, podrška i još mnogo više potrebno je djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama da se izbore sa ovom teškom bolešću. Preko noći ruše se snovi, djetinjstva su okovana lijekovima, kemoterapijama, bolnim medicinskim procedurama. Ali isto tako, preko noći se rađaju heroji, skidaju odjeću obične djece i stavljaju na sebe plašteve pravih, pravcatih superheroja.


Upravo ti heroji žive tu, u vašem komšiluku, među nama.


Pandemija korona virusa čini ovu borbu još težom, stavljajući nezamisliv teret na leđa djece oboljele od raka i njihovih kompletnih porodica. Pored raka, ona je za njih jedan potpuno novi neprijatelj kojeg trebaju pobijediti. Ona iziskuje mnogo snage, ali i pomoć drugih ljudi kako bi, iz ove situacije, uspjeli izaći kao pobjednici!

Djeca oboljela od raka nisu sama uz dobre ljude širom Bosne i Hercegovine, uz svoje dobre komšije, najhumanije sugrađane. Pomozite malim herojima da lakše pobijede sve nedaće koje su okupirale njihov svijet.

Udruženje Srce za djecu svoje aktivnosti prilagodilo je novonastalnoj epidemiološkoj situaciji u cilju da pruži što efikasniju i kompletniju podršku našoj djeci i njihovim roditeljima u ovim vandrednim okolnostima.
 
Ovim putem Vas pozivamo, da u skladu sa Vašim privatnim i poslovnim mogućnostima, pomognete realizaciju naših programa, projekata i aktivnosti u ovim teškim vremenima.
 
Donaciju možete izvršiti uplatom na transakcijski račun Udruženja, broj 1610000038890027 kod Raiffeisen banke d.d. Bosna i Hercegovina. U ime djece oboljele od raka i njihovih roditelja, iskreno Vam se zahvaljujemo.
 
Pozivom na humanitarni broj 17010 donirate 2 KM. Broj je aktivan za korisnike BH Telecom, HT Eronet, m:tel i Telemach mreža.