Uputstva za šišanje

MOJA KOSA TVOJA KOSA

Dragi prijatelji, ukoliko ste odlučili da se ošišate i donirate svoju kosu u sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“, na pravom ste mjestu. Ispod se nalaze upute za šišanje i doniranje kose:

Ošišati se možete u salonu po vlastitom izboru, po uputstvima iz ovog videa:

Takođe, možete se ošišati u nekom od naših partnerskih salona.

SARAJEVO: Frizerski salon Fashion (Zmaja od Bosne 45), Frizersko-kozmetiči salon „Džan“ (Stupska 19, zgrada Tibra), Studio M by Medisa Lagumdžija (Kemala Kapetanovića bb) i Studio M Exclusive (Kranjčevićeva 15), Frizerski salon Ogledalce (Gazi Husrev-begova 60) - i za djevojke i žene pod hidžabom

BIHAĆ: Hair Studio Elite (Alekse Šantića 2), Frizerski salon „Nisa“ (dr. Irfana Ljubijankića), Beauty Centar Deni (Bihaćkih branilaca 17), Frizerski studio Energy (Bosanskih kraljeva, Bihać) i Frizerski salon „Emy“ (Envera Krupića 14)

TUZLA: Frizerski salon Arena (Bingo City Centar), Frizerski salon „Enes“ (Zlokovac B4)

BANJA LUKA: Frizerski salon Cut (Gundulićeva 80)

VITEZ: Frizerski Studio In (Fra Grge Martića 3)

Ljubazno vas molimo da se partnerskim salonima prethodno najavite za doniranje kose

Kosa treba da je čista, suha i umotana u papirni kuhinjski ubrus, te zapakovana u ziplock kesicu na kojoj će stajati ime i kontakt donatora. Za dječije perike kosa mora biti nefarbana, netretirana i minimalno 30 cm dužine.

Partnerski saloni će pro-bono ošišati i spakovati vašu doniranu kosu. Sve dodatne usluge frizerskog salona se naplaćuju u skladu sa važećim cjenovnikom ili u dogovoru sa frizerskim salonom.

Tako upakovanu kosu možete poslati na adresu vlasuljarske radionice Udruženja, Himze Polovine 21, 71000 Sarajevo. 

Hvala vam na humanoj inicijativi i želji da pomognete djeci koja su pretrpila gubitak kose.