Loading...

Najava događaja

14. REHABILITACIONI KAMP „BJELAŠNICA 2023“

NAJAVA

14. REHABILITACIONI KAMP „BJELAŠNICA 2023“

 

Radujemo se da najavimo održavanje 14. po redu Rehabilitacionog kampa „Bjelašnica 2023“ od 17.07. – 21.07.2023. godine, koji će se održati na našoj predivnoj olimpijskoj planini Bjelašnici (Hotel Bjelašnica i Hotel Nomad) i brojat će preko 200 mališana i njihovih roditelja i braće i sestara sa područja cijele FBiH, koji su izborili svoju bitku i pobijedili rak.

Podrška mališanima oboljelim od raka je ključna tokom intenzivnog liječenja, ali je neophodna i nakon njega. Nakon liječenja poseban akcenat stavljamo na važnost rehabilitacije i njenog značaja za djecu oboljelu od raka.

Kao i svake godine posebno smo ponosni na volontere kampa iz naše grupe MladiCe – mladi koji su u djetinjstvu izliječeni od raka. Oni kroz svoj volonterski angažman sa djecom dodatno motivišu djecu i roditelje da je konačna pobjeda nad rakom moguća.

Svi s nestrpljenjem čekaju i raduju se aktivnostima i druženju.

Udruženje, svake godine, pruža posebno osmišljen program rehabilitacionog kampa za djecu oboljelu i liječenu od raka i njihove roditelje. Čitav program je besplatan, uključujući smještaj, hranu, aktivnosti i medicinsku skrb. Rehabilitacioni kamp se finansira donacijama, grantovima i aktivnostima Udruženja.

Ciljevi kampa su jačanje imuniteta, otpornosti i fizičke izdržljivosti djece; psihosocijalno jačanje; jačanje samopouzdanja, samopoštovanja i uključivanje u grupu vršnjaka; povećanje nezavisnosti, samouvjerenosti, otvorenosti prema novim stvarima i iskustvima; socijalno jačanje – pozitivan utjecaj grupe, resocijalizacija i povratak u matičnu sredinu; smanjenje stresa, anksioznosti, poticanje kreativnog izričaja i pozitivnog stave; jačanje porodičnih veza; podizanje svijesti o dječijem raku i posljedicama liječenja.

 

Kontakt za medije:        Atifa Buldić – Bešić, PR Udruženja

atifa.besic@srcezadjecu.ba

+387 62 383 892