Loading...

Vijesti

Svečana akademija: Istrajni u podršci. Zajedno!

S radošću dočekujemo još jedan 15. februar – Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.  Obilježavamo ga s namjerom podizanja svijesti javnosti i boljeg razumijevanja poteškoća s kojima se susreću djeca oboljela od malignih bolesti, ali i njihove porodice.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“, nakon gotovo tri godine pauze, organizovalo je Svečanu akademiju sa izliječenom djecom i njihovim porodicama, ali ujedno je proslavilo i 20. rođendan.

Ovogodišnja Svečana akademija okupila je  preko 100 izliječene djece i mladih, a zajedno s njima prisutne su bile njihove porodice. Među mnogim zvanicama našli su se predstavnici mnogih institucija, društveno odgovornih kompanija i prijatelja Udruženja. Cijeli program bio je posvećen djetetu. Djeca i mladi izliječeni od raka pokazali su svoje talente, pjevali su, svirali, recitovali te pokazali da mogu biti nositelji bh.budućnosti. Za vrijeme trajanja programa mogli su se čuti radosni uzdasi i vidjeti suze u očima. Zajedno sa svima  mali i veliki heroji  su slavili život, potvrdili koliko su jaki i da zaslužuju iste mogućnosti kako bi mogli ostvariti svoje snove.

Svečana akademija zatvorena je tradicionalnim postavljanjem zlatnih vrpci na Drvo života. Mališani koji su se izliječili u posljednje 3 godine zlatnu vrpcu sa svojim imenom dodali su drvu života, koje je okićeno vrpcama mališana iz svih prethodnih godina. U posljednje 3 godine oko 80-oro djece je došlo do svog cilja, izlječenja.  Bilo je divno vidjeti drvo prepuno zlatnih vrpci i kako kažu iz Udruźenja uskoro će trebati veće drvo, jer je postojeće već puno.

Vidjeti toliko izliječene djece na jednom mjestu najveća je radost za čovjeka.

Radujemo se narednoj aakademiiji te da pokažemo kako je bh.društvo puno malih velikih heroja.