Rehabilitacija

Terapeutska rekreacija za tijelo i um

 

Udruženje, svake godine, pruža posebno osmišljen program rehabilitacionog kampa za djecu oboljelu i liječenu raka i njihove roditelje. Čitav program je besplatan, uključujući smještaj, hranu, aktivnosti i medicinsku skrb.

Ciljevi kampa su jačanje imuniteta, otpornosti i fizičke izdržljivosti djece; psihosocijalno jačanje; jačanje samopouzdanja, samopoštovanja i uključivanje u grupu vršnjaka; povećanje nezavisnosti, samouvjerenosti, otvorenosti prema novim stvarima i iskustvima; socijalno jačanje – pozitivan utjecaj grupe, resocijalizacija i povratak u matičnu sredinu; smanjenje stresa, anksioznosti, poticanje kreativnog izričaja i pozitivnog stave; jačanje porodičnih veza; podizanje svijesti o dječijem raku i posljedicama liječenja.

 


PODRŽITE DJEČIJU REHABILITACIJU

 

 

Mi smo jaki!

Mi smo jaki!

Mi MladiCe na kampu volontiramo, pomažemo, svako ima svoj zadatak i aktivnost. Trudimo se da damo svoj maksimum kako bi našoj djeci bilo što bolje, što ljepše, kako bi shvatili koliko su zapravo jaki. Da shvate koliko je ta bolest zapravo njih samo ojačala. Kroz aktivnosti, koje ih fizički tjeraju da se kreću, im pomažemo da vrate svoje samopouzdanje. Zaista se trudimo na što više načina da ih motivišemo, aktiviramo i napravimo što širi sadržaj.

Naučio sam voziti bicikl...

Naučio sam voziti bicikl...

Na kampu mi je bilo odlično zato što ima puno drugara, idemo po planinama, istražujemo nove doline koje do sada nisam vidjela na Bjelašnici. Na kampu sam naučio voziti bicikl. Prvi put u životu sam sjeo na bicikl i nakon četvrtog puta sam stao na pedale i počeo voziti kao da ga vozim sto godina.

Pet dana radosti...

Pet dana radosti...

Želim se zahvaliti cijelom timu Udruženja za ovih pet dana radosti. Hvala im što su se potrudili. Meni i Mehdiju ovo puno znači. Ovo je bilo 5 najljepših dana u posljednje 3 godine naše teške borbe

Nadamo se sljedećem kampu...

Nadamo se sljedećem kampu...

Nemam riječi, još uvijek sam pod utiscima i emocijama. Sjajna organizacija, divne aktivnosti za djecu, druženje, razmjena iskustava, divne radionice za majke i, naravno, ja se nadam da ćemo se sljedeće godine vratiti ako Bog da i biti dio ovog kampa.