Trenutak...

Vijesti

Zlatni septembar još zlatniji za mališane oboljele od raka

Udruženje “Srce za djecu” uručilo  je 06.09.2018 veliku donaciju Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla povodom Zlatnog septembra, mjeseca podizanja svijesti o dječijem raku.

Od prošle godine Udruženje surađuje sa UKC Tuzla i uspješno sprovodi projekat Psihosocijalna podrška, u okviru kojeg su obezbijedili psihologa koji radi na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju sa djecom oboljelom od raka, majkama pratiljama i medicinskim osobljem te su obezbijedili roditeljski stan u blizini UKC koji je već pušten u funkciju i roditelji i djeca su ga počeli koristiti svakodnevno, na veliko zadovoljstvo osoblja UKC-a i Udruženja “Srce za djecu”.

Udruženje nastavlja pružati podršku djeci oboljeloj od raka i nastoji poboljšati uslove liječenja i njegov kvalitet udruživši svoje snage sa menadžementom UKC Tuzla i timom sa Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti. Zahvaljujući mnogim humanim građanima Bosne i Hercegovine, institucijama, kompanijama koje podržavaju rad Udruženja, te velikoj podršci bh. građana iz dijaspore, Udruženje je obezbijedilo veliku donaciju u vidu monitora za praćenje vitalnih funkcija u vrijednosti od 10.000 KM. Udruženje na ovaj način ima za cilj pružiti podršku djeci oboljeloj od raka i odjeljenjima na kojima se liječe. Tim Udruženja vjeruje u multidisciplinaran pristup liječenju djece oboljele od raka, a koji obuhvata kvalitetan odnos klinika – dijete – roditelj – udruženje roditelja.

“Vjerujemo da kada se svi udružimo možemo napraviti velike stvari i promjene na bolje. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa menadžmentom UKC Tuzla te sa menadžmentom Dječije klinike i Odjeljenja za hematologiju i onkologiju mi imamo priliku poboljšati uslove liječenja naše djece koja to zaista i zaslužuju. Danas smo pokušali da zlatni mjesec septembar, koji se u svijetu obilježava kao mjesec podizanja svijesti o dječijem raku, učinimo još zlatnijim i sjajnijim i da ovom donacijom olakšamo našoj dječici njihov proces liječenja. Nastavljamo i dalje da se zajednički borimo, da udruženim snagama olakšamo svaki aspekt borbe naše najhrabrije djece, djece oboljele od raka “, rekao je direktor Udruženja, Fikret Kubat.