Trenutak...

Vijesti

Donatorska večer: Super recept za Roditeljsku kuću

Sarajevski hotel Holiday bio je mjesto gdje su ljudi dobrog srca na donatorskoj večeri "Srce za djecu koja boluju od raka" prikupili 260.000 KM za održivost Roditeljske kuće u kojoj borave porodice mališana oboljelih od raka, iz cijele BiH.

U suradnji sa Hayat tv realizovana je emisija „Super recept“ u svrhu podrške i prikupljanja sredstava za rad Roditeljske kuće, a prije svega pronalaženja rješenja za normalno funkcionisanje Roditeljske kuće. Ovaj projekat je trajao tri mjeseca, a krajnji rezultat je bila Donatorska večer. Ova emisija je uspjela da okupi 47 ambasadora, ali prije svega prijatelja djece oboljele od raka i Roditeljske kuće. Ovaj projekat je u velikoj mjeri uspio ostvariti zadani cilj, a to je: širenje informacija o postojanju i značaju Roditeljske kuće, stvaranje novih prijatelja udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka“. 

Događaj su podržale i brojne poznate ličnosti, a između ostalih i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, selektor Nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, fudbaleri Elvir Bolić i Muhamed Konjić, glumac Enis Bešlagić i druga imena iz svijeta kulture i javnog života.

Za potrebe normalnog funkcioniranja Roditeljske kuće potrebno je 150.000 KM na godišnjem nivou i ta sredstva ne smiju biti upitna. Svi oni koji su bili učesnici emisije ''Super recept za Roditeljsku kuću'', njih 44, uz zaposlene na Hayat TV-u, ambasadori su i pokretači ovog projekta, uz idejnog tvorca, dugogodišnju urednicu Hayata Aidu Mahmutović.

"Zaista moram istaknuti koliko smo zahvalni Hayat televiziji, gospodinu Elviru Švrakiću i Aidi Mahmutović na trudu i ukazanom povjerenju. Cijeli ovaj projekat i sama Donatorska večera su zaista bili divno iskustvo i ogledalo vrhunski organizovanog događaja. Zaista nismo očekivali ovoliko prikupljenih sredstava, ali svakako Udruženje se obavezuje da će ih trošiti odgovorno i transparentno, kao i do sada što smo činili", rekao je potpredsjednik Udruženja, gospodin Fikret Kubat.