Trenutak...

Događaji

Akcija darivanja krvi: Budi opet njihov heroj

Akcija darivanja krvi

Daruj krv, budi opet njihov heroj!

Pozivamo Vas da nam se pridružite u ponedjeljak, 19.12.2022. godine, od 08 – 17.30h u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH (Čekaluša 86 – kod Zubotehničke škole) gdje će biti održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. 

Pitamo li se ikada kako izgleda liječenje jednog djeteta oboljelog od raka?

To je proces koji nije nimalo lak. Zahtjevan je kako mentalno, tako i fizički. Terapije su iscrpljujuće za dječiji organizam i narušavaju cijeli balans u tijelu.

Tako terapija utiče i na "proizvodnju" krvnih ćelija, koje su ključne za nesmetan razvoj i život.Upravo u trenucima kada su nivoi krvnih ćelija nezadovoljavajući za dalji nastavak liječenja potrebna je transfuzija krvi i njenih derivata.

U ovom slučaju krv je lijek. Krv je život.

Stoga vas pozivamo sve građane da daruju krv u sklopu akcije darivanja krvi, koju organizuju Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar Sarajevo i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi!

Preporučujemo da svi zainteresirani pročitaju Vodič za darivaoce krvi na linku: http://ztmfbih.ba/vodic-za-darivaoce.php