Telemach se uključio u pružanje podrške u izgradnji Roditeljske kuće, kako bi oboljela djeca i njihovi roditelji imali obezbjeđen smještaj i njegu. Uprava Telemacha je odlučila da izdvoji donaciju u iznosu od 10.000,00 KM za preostale radove na objektu Roditeljske kuće.

Kako bi obezbjedili preostala sredstva za izgradnju i omogućili redovno funkcionisanje i održavanje kuće Telemach je odlučio otvoriti i humanitarni broj 090 33 02 00 putem kojeg će korisnici Telemach usluga kao i MH korisnici moći donirati jednu konvertibilnu marku.

Svaki mjesec prikupljena sredstva putem humanitarnog broja aktiviranog od strane Telemacha prebacivat će se Roditeljskoj kući. Svi korisnici Telemach usluga, kao i MH korisnici, dobit će informacije o mogućnosti donacije računa koje dobijaju poštom.

Udruženje se zahvaljuje Telemachu na društvenoj odgovornosti i pažnji koju su pokazali prema oboljelim mališanima.

Ukupna vrijednost projekta Roditeljska kuća je 1.200.000 KM. Za završetak radova i puštanje objekta u funkciju potrebno je obezbjediti još 130.00 KM.

Kuća za roditelje djece oboljele od raka bit će površine 666  kvadratnih metara, imaće suteren, prizemlje i tri sprata, u njoj će biti deset apartmana, zatim multifunkcionalna prostorija sa igraonom i dnevnim boravkom, zajednička kuhinja i trpezarija, multifunkcionalna sala, te prostorije za Udruženje.

Također, svi koji žele pomoći nastavak gradnje Roditeljske kuće to mogu učiniti na uplatom na TRN 1610000038890124.

Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”