Posjeta Premijera Vlade FBiH Nermina Nikšića, ministra za rad i socijalnu politiku FBIH Vjekoslava Čambera i zastupnice u parlamentu FBIH i predstavnice kluba parlamentarki FBIH Jasmine Zubić gradilištu „Roditeljske kuće“

04.09.2014

U posjeti gradilištu Roditeljske kuće boravili su premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić, ministar za rad i socijalnu politiku FBIH Vjekoslav Čamber i zastupnice u parlamentu FBIH i predstavnica kluba parlamentarki FBIH Jasmina Zubić.

Povod posjete je bio upoznavanje gostiju sa realizacijom projekta Roditeljska kuća za smještaj djece oboljele od raka i njihovih roditelja a koji dolaze van Kantona Sarajevo i upoznavanje javnosti sa grantom u vrijednosti od 80.000 KM koji je izdvojila Vlada Federacije BiH-Ministarstvo za rad i socijalnu politiku a sve na inicijativu kluba parlamentarki FBIH.

Generalni direktor KCUS i šef Hematoonkološkog odjeljenja Pedijatrijske klinike ukazali su da postojanje ovakvog objekta u neposrednoj blizini Hematonkološkog odjela je od neprocjenjivog značaja za djecu oboljelu od raka i njihove roditelje. Ovakvi objekti uobičajeni su uz svjetske, evropske, ali i bolnice u regionu.

31.03.2014. postavljen je kamen temeljac i u proteklom periodu uspjeli smo završiti prvu fazu grubih građevinskih radova i prikupiti 500.000 KM.Cjelokupna investicija iznosi 1.200.000 KM. Trenutno se rade pripreme za ugradnju vanjske stolarije na objektu Roditeljska kuća.

Predstavnici Udruženja su se zahvalili Vladi FBiH i Ministarstvu za rad i socijalnu politiku a posebno klubu parlamentarki FBIH kao i menadžmentu KCUS-a što su prepoznali značaj ovog projekta i pružili punu podršku.

Srce za djecu Srce za djecu Srce za djecu