U povodu obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka 15. februara, Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u F BIH” dana 14.02.2016. god. U hotelu Grand organizovalo je svečanu manifestaciju. 
S pravom možemo reći da je ovo naš zajednički rođendan. Dan kad je cijela armija izliječene djece na jednom mjestu, sretna, zadovoljna i zdrava. Jučer u hotelu Grand, prštale su emocije na sve strane. Svake godine sve veći broj djece uljepša ovu manifestaciju. Naši pobjednici su došli u društvu svojih porodica, braće i sestara. Prošlo je ono vrijeme kad su morali biti razdvojeni, sad je vrijeme da se proslavi život. 
Osim velikog broja naše djece i njihovih porodica, ovu svečanost su uveličali naši heroji u bijelom, ljekari i sestre sa Hematoonkološkog odjela. Tu su i vjerni prijatelji, političari, muzičari. Program su vodili članovi grupe MladiCe, mladi izliječeni od raka. Možemo biti ponosni jer smo imali veliku pomoć naših mladih, koji su se rasporedili i pomogli oko gostiju, kačenja Zlatnih vrpci, podjele biltena, koordiniranja programskih tački, i ostalog što je trebalo. 
Da bi se udruženje nekako zahvalilo za podršku i pomoć prijatelja, podijelili su zahvalnice prisutnima koji su na bilo koji način pomogli radu udruženja. Zahvalnice su primili prof.dr. Edo Hasanbegović direktor discipline za zdravlje djeteta, Nedžad Koldžo načelnik Općine Novo Sarajevo, Dinka Omanović u ime Općine Visoko, Jasmina Zubić zastupnica Kluba parlamentarki FBiH, Emir Salkić arhitekta i projektant Roditeljske kuće, Marija Božić-Tičić koordinator Škole u bolnici, Nenad i Dunja Vitlačil humanitarci u Italiji, Mihael Pejak koji je pobijedio rak i napisao knjigu, učenici OŠ Harmani iz Bihaća, Dijana Katalinić lektor - volonter, Saša Ristić klaun iz U Srce puno osmijeha, te muzičari grupe VelaHavle i Jasmin Fazlić reper. 
Nakon dodjele zahvalnica, prema tradiciji prethodnih godina, djeca koja su završila liječenje u periodu od prošlog februara do danas, okačili su svoju Zlatnu vrpcu, vrpcu pobjednika na Drvo života. Na kraju još jedan tradiocionalni čin, a to je podjela paketića djeci, zatim mala zakuska, još malo fotografisanja i zabavica je gotova.
Hvala svima koji su došli i uljepšali manifestaciju. Hvala svima koji pomažu naš rad i pružaju podršku djeci oboljeloj od raka.

 

 

Srce za djecu

Srce za djecu

 

 

 

Srce za djecu