Trenutak...

Vijesti

Posjeta Premijera Vlade FBiH i Ministrice okoliša i turizma Roditeljskoj kući

Danas su Udruženje i Roditeljsku kuću posjetili Premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić i Ministrica okoliša i turizma, Edita Đapo.


Povod posjete je bio upoznavanje predstavnika Vlade FBiH sa dvogodišnjim radom Kuće i benefitima koje Roditeljska kuća pruža oboljeloj djeci i njihovim roditeljima.


Kroz obilazak Kuće Premijer i Ministrica su imali priliku razgovarati i sa korisnicima Kuće, odnosno roditeljima djece koja se trenutno liječe na Hematoonkološkom odjeljenju te borave u Roditeljskoj kući. Premijer i Ministrica su pružili punu podršku roditeljima i njihovoj djeci. Također, kroz sami obilazak bili su oduševljeni interijerom i karakteristikama Kuće, te komforom i uslovima u kojima borave djeca oboljela od raka.


Od otvaranja Kuće Vlada FBiH je Udruženju uplatila oko 170 000 KM kroz razne grantove, te je Premijer rekao da ta podrška neće izostati ni u narednom periodu, jer je vrijednost Kuće neprocjenjiva i da je njen značaj ogroman, kako za djecu oboljelu od raka i njihove porodice, tako i za cjelokupno bh.društvo. Obećao je da svakako njegova podrška neće izostati i da je on i dalje veliki prijatelj Udruženja, a i djece oboljele od raka i njihovih porodica.


Ministrica, Edita Đapo, je također iskazala svoju podršku i odala priznanje radu Udruženja i Roditeljske kuće.  Zbog kontinuirane podrške Vlade FBiH u izgradnji i funkcionisanju Roditeljske kuće, Udruženje se iskreno zahvaljuje smatrajući da vladine
institucije i nevladin sektor trebaju da grade partnerski odnos, a sve sa ciljem rješavanja i unapređenja položaja naših korisnika.