Trenutak...

Vijesti

Amra Silajdžić Džeko podržala i akciju šišanja i doniranja kose u Bihaću

Amra Silajdžić Džeko podržala i akciju šišanja i doniranja kose u Bihaću

 

U sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“ Udruženje organizuje akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka u Bihaću.

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ podržala je i Amra Silajdžić Džeko donirajući svoju kosu, a posebno zalaganje i humanost pokazala je postavši prva ambasadorica Udruženja Srce za djecu. Odlučna da se glas djece oboljele od raka čuje što dalje, Amra je iskoristila svoj i podržala akciju šišanja u Tuzli jednom video porukom za sve građane Tuzlanskog kantona.

Njena podrška nije izostala ni ovaj put. Amra je poslala još jednu video poruku povodom akcije šišanja i doniranja kose u Bihaću, te na taj način ponovo pozvala sve građane, a posebno one iz Unsko-sanskog kantona i grada Bihaća da podrže ovu nadasve humanu akciju.

Udruženje ovim putem poziva sve ljude dobre volje da dođu u Bingo Centar u Bihaću, 15. aprila od 10:00 do 16:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

Do sada smo izradili i uručili 15 perika, a 6 perika su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Prijatelj akcije – Bingo i Bingo Centar Bihać

 

Projekat Moja kosa, tvoja kosa podržan je od strane Vlade Švicarske.