Trenutak...

Događaji

Kampanja doniranja kose u Tuzli – 17. mart, 2018

Akcija šišanja i doniranja kose za djecu oboljelu od raka, „Moja kosa – tvoja kosa“ u Tuzli, 17. mart u periodu od od 12:00 do 18:00 na centralnom platou unutar Bingo City Centra (glavni ulaz).

U sklopu projekta Moja kosa tvoja kosa Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Sve građane Tuzlanskog kantona pozivamo da dođu u Bingo City Centar Tuzli, 17. marta od 12:00 do 18:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

Do sada smo izradili i uručili 14 perika, a 4 perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Prijatelj akcije – Bingo i Bingo City Centar Tuzla

 

Projekat Moja kosa, tvoja kosa podržan je od strane Vlade Švicarske.

 

Kontakt za medije           033 215 416, coordinator@srcezadjecu.ba