Trenutak...

Događaji

Daruj krv, budi njihov heroj!

Darivanje krvi u Roditeljskoj kući na Jezeru

Daruj krv, budi njihov heroj!

Pozivamo Vas da nam se pridružite u utorak, 18. septembra 2018. godine, od 12 – 18h u Roditeljskoj kući u krugu Pedijatrijske klinike na Jezeru, gdje će biti održana - druga po redu - akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Akciju zajedničkim snagama organizuju Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti liječenje.

Stoga, pozivamo sve građane koji imaju priliku doći 18.septembra u Roditeljsku kuću da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti život jednog djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi!

“Vrijeme provedeno u čekanju vrećice krvi, za koju znate da bukvalno znači život, je jedna od najvećih agonija tokom liječenja!", riječi su jedne od majki u Roditeljskoj kući.

“Dobrodošli u Roditeljsku kuću. Sa svojim vratima otvaramo vam i svoje srce, te zajedno sa Crvenim križom sakupljamo kapljice koje život znače i koje našoj djeci često zatrebaju, a ne možemo ih drugačije dobiti osim preko donora. Naša djeca su zaista velikoj potrebi kada su krvni derivati u pitanju, je im svakodnevno jedan od njih treba”, poručio je direktor Udruženja, gdin. Fikret Kubat.

Preporučujemo da svi zainteresirani pročitaju Vodič za darivaoce krvi na linku: http://ztmfbih.ba/vodic-za-darivaoce.php

 

Kontakt za medije           033 215 416

                                     info@srcezadjecu.ba