U posjeti gradilištu Roditeljske kuće 09.10.2015. boravio je direktor Vakufske direkcije IZ u BiH dr. Senajid Zajimović.
Prilikom posjete potpisan je ugovor o dodjeli donaciju iznosu od 115.248 KM Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH za završetak izgradnje Roditeljske kuće. Ova sredstva Vakufska direkcija je obezbjedila putem humanitarne organizacije Al-Najat iz Kuwajta.

Predstavnicima medija obratitili su se direktor Vakufske direkcije dr. Senajid Zajimović i projekt menadžer za Roditeljsku kuću Fikret Kubat.

Projekt manager Udruženja Fikret Kubat naglasio je da se izgradnjom Roditeljske kuće stiču uslovi za kontinuirani smještaj oboljelih mališana i njihovih roditelja koji dolaze iz različitih dijelova Federacije. Kubat se također zahvalio u ime djece i njihovih roditelja i cijelog tima Udruženja Islamskoj zajednici u BiH, Vakufskoj direkciji, humanitarnoj organizaciji Al-Najat i drugim humanitarnim organizacijama iz Kuwajta, ambasadi Kuwajta u BiH i narodu Kuwajta na doniranim sredstvima u iznosu od 115.248 KM. Današnja donacija će omogućiti završetak radova na kući i to da se u što kraćem roku objekat pusti u funkciju. Također riječi zahvale predstavnici udruženja uputili su i prema UKCS, institucijama BiH, kompanijama, medijima i narodu BiH na pruženoj podršci.

Direktor Vakufske direkcije dr. Senajid Zajimović izjavio je da je zadovoljan i sretan što danas u ime reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića prisustvuje svečanom činu potpisivanja ugovora o dodjeli donacije, čime su obezbjeđena potrebna sredstva za završetak izgradnje Roditeljske kuće. 
„Ovo je jedan od projekata koji nas je sve okupio, u njemu su učestvovali svi predstavnici našeg društva. IZ u BiH na čelu s reisu-l-ulemom Husein ef. Kavazovićem i bivšim reisom Mustafom ef. Cerićem odlučila je učestvovati u ovom projektu jer je on od izuzetnog društvenog značaja. U skladu je sa misijom IZ i misijom vakufa koji su u osnovi i nastajali iz potrebe podrške socijalno ugroženim kategorijama društva. Ovaj projekat je čisto humanog karaktera, a IZ u BiH redovno pomaže slične projekte. Ona to svojim svakodnevnim aktivnostima na terenu dokazuje.
Dr. Zajimović je izrazio zavalnost i Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu koji je dao zemljište za izgradnju ove kuće, kao i humanitarnim organizacijama iz Kuvajta koje su nesebično pomogle ovaj projekat. Posebnu zahvalnost izrazio je velikom prijatelju IZ i BiH dr. Muhamedu al-Ansariju, generalnom direktoru humanitarne organizacije Al-Najat, koji je od početka podržavao ovaj projekat i bez čije pomoći on ne bi bio okončan.
Pozivam sve da i dalje budemo uz ovo Udruženje, uz UKCUS, da im nastavimo pomagati. Briga o ovoj djeci ne završava se ovim danom i izgradnjom ovog objekta, ona se i dalje nastavlja“ - kazao je Zajimović.