Potpisan je sporazum o realizaciji još jedne donacije za izgradnju Roditeljske kuće u Sarajevu. Sredstva je obezbjedila Vakufska direkcija IZ u BiH putem Centra za međucivilizacijski dijalog – Center For Cross Cultural Dialogue i Al Najat Charitable Society iz Kuwaita.

Islamska zajednice u BIH je putem svoje Vakufska direkcije a zahvaljujući institucijama iz Kuvajta za izgradnju Roditeljske kuće do sada obezbjedila 346.000 KM, ovom donacijom od 85.000 KM ukupno su obezbjedili 431.000 KM.

Ističemo da Islamska zajednica -Vakufska direkcija od početka učestvuje u izgradnji Roditeljske kuće te nastoji uz pomoć svojih institucija i institucija  prijateljske zemlje Kuwajt pomoći završetak izgradnje Roditeljske kuće.

Senajid Zajimović, direktor Vakufske direkcije izrazio je svoju zahvalnost što je dio ovog humanog projekta rekavši „IZ je sa svojim institucijama uvijek učestvovala u humanim i društveno korisnim projektima. Nadam se da ćemo do kraja godine svi zajedno učestvovati u svečanom otvaranju ovog veoma važnog objekta.“

Fikret Kubat, projekt menadžer Udruženja zahvalio se Islamskoj zajednici u BIH i njenoj Vakufskoj direkciji, Centru za međucivilizacijski dijalog, organizaciji Al-Najat iz Kuwajta, ambasadi Kuwajta u BiH i narodu Kuwajta na podršci i pomoći koju su pružili u izgradnji Roditeljske kuće. Takođe se zahvaljujemo i Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu na dodijeljivanju zemljišta i partnerskoj saradnji sa Udruženjem. Postojanje ovakog objekta od značaja je za oboljelu djecu njihove roditelje, medicinsko osoblje i za cjelokupnu društvenu zajednicu. Čovjek bez obzira na vjeru, naciju, mjesto stanovanja ni u čemu se toliko ne primiče Bogu kao kada drugima čini dobro. Udruženje čvrsto vjeruje da će uz pomoć dobrih ljudi do kraja 2015 godine, završiti sve radove i pustiti objekat u funkciju.

Ukupna vrijednost projekta je 1.200.000 KM. Za završetak radova i puštanje objekta u funkciju potrebno je obezbjediti još 150.000 KM.

Također, svi koji žele pomoći završetak gradnje Roditeljske kuće to mogu učiniti na sljedeći način: pozivom na humanitarni broj 090 292 014 i uplatom na TRN 1610000038890124.