Druženje u Pionirskoj dolini

Petak (05.06.2015.) je bio prelijep dan za druženje sa našim malim herojima koji su izborili svoje bitke sa malignim bolestima. Već nekoliko godina zaredom, u periodu maja ili juna, organiziramo jedno druženje sa našom dječicom. Tako je bilo i u petak.

Prvo smo se skupili ispred ulaza u Zoološki vrt, i uz puno smijeha i radosti ušli i počeli obilazak. Hranili smo životinje, dozivali one skrivene, uživali gledajući neke neobične i nove primjerke. Pošto su se neki bili zagrijali i umorili, sjeli smo u hlad, dok su drugi nastavili igru na igralištu, ljuljama i klackalicama. Na kraju smo otišli u zabavni park, vozili vozić, skakali na trampolini te vozili formule. Poslije svih aktivnosti, otišli smo na zasluženi mali party, na picu i palačinke. Sve u svemu, jedan prelijep dan, gdje su se srela dječica koja su donedavno ležali u bolničkim sobama, izmučeni od terapija, a danas hvala Bogu dobro, nasmijani i u ljepšem okruženju.

Hvala svima koji su došli, naročito iz drugih gradova. Vidimo se na sljedećem druženju, a to je na kampu J

Ova aktivnost finansirana je od strane IN Fondacije, fondacije za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH, u okviru projekta „Psihosocijalna podrška djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim porodicama“. Ovo je bila posljednja aktivnost u okviru pomenutog projekta koji je trajao tri godine i pokazao se kao izuzetno koristan i obuhvatan. Nadamo se da ćemo naći način za nastavak finansiranja ovog projekta koji pomaže i djeci koja se trenutno liječe i njihovim roditeljima, a također i djeci koja su završila liječenje. Ovim putem pozivamo moguće donatore da se pridruže našoj misiji pomaganja djeci obooljeloj od raka. Hvala!