Doniranje kose u sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“

 

Dragi prijatelji, ukoliko ste odlučili da se ošišate i donirate svoju kosu u sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“, na pravom ste mjestu. Ispod se nalaze upute za šišanje i doniranje kose:

Ošišati se možete u salonu po vlastitom izboru, po uputstvima iz ovog videa https://www.youtube.com/watch?v=C1ux-PzpqW8 s tim da ne treba da bude toliki broj gumica po repiću (dovoljno je tri, na početku, na sredini i na kraju repa). U Sarajevu se možete ošišati u nekom od partnerskih salona: EN Studio SCC ili Breka, Frizerski salon Fashion kod Bristola, Zmaja od Bosne 45 ili u Frizerski salon Mademoiselle u Valtera Perića 3.

Kosa treba da je čista, suha i umotana u papirni kuhinjski ubrus, te zapakovana u ziplock kesicu na kojoj će stajati ime i kontakt donatora. Za dječije perike kosa mora biti nefarbana, netretirana i minimalno 30 cm dužine a za potrebe obuke za vlasuljare (što je takođe dio projekta „Moja kosa tvoja kosa“) primamo i kraću kosu a može i farbana.

Tako upakovanu kosu možete poslati na adresu Udruženja, Betanija bb, 71000 Sarajevo.

Hvala vam na humanoj inicijativi i želji da pomognete djeci koja su pretrpila gubitak kose.

U 2018. godini planirane su kampanje doniranja kose u svim većim gradovima u BiH, uključujući Mostar, Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Bihać. Za sve ostale informacije, saradnju sa frizerskim salonima, i kampanje u manjim gradovima molimo vas da se emailom obratite na coordinator@srcezadjecu.ba