Dječija nedjelja

08.10.2014

I ove godine „Dječija nedjelja“ će se tradicionalno obilježiti u Kantonu Sarajevo. Na zajedničkoj press konferenciji ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi KS Muamer Bandić i predstavnici ustanova i organizacija koje će učestvovati u ovoj manifestaciji predstavili su program obilježavanja Dječije nedjelje.

 

Također i Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” će prigodnim aktivnostima i sadržajima od 06. do 11. oktobra 2014. godine obilježiti „Dječiju nedjelju” uz podršku Kantonalnog ministarstva za rad,socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice. Projekat koji Udruženje provodi pod nazivom Psihosocijalna podrška djeci oboljeloj od malignih oboljenja i njihovim roditeljima sastoji se od niza aktivnosti tokom sedmice.

Prva aktivnost je realizirana je 06.10.2014. na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike Jezero sa djecom koja se trenutno liječe od različitih malignih oboljenja. Ostvarena je Kreativna radionica na temu „Dječija nedjelja u bolnici“. Cilj ove radionice bio je poticanje mašte kod djece, kreativno izražavanje i kanalisanje emocija na adekvatan način. Jedna od poruka koju su djeca željela da poruče jeste da „Rak nije kraj” i da je njihova najveća želja što prije da ozdrave i nastave svoje djetinjstvo u bezbrižnom odrastanju.

Srce za djecu Srce za djecu Srce za djecu