Direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH Senaid Zajimović u posjeti gradilištu Roditeljske kuće

26.06.2014

Direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH Senaid Zajimović i projekt - menadžer Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" Fikret Kubat potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o donaciji u iznosu od 35.000 KM za izgradnju Roditeljske kuće u krugu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu.

Novac je donirala Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH za izgradnju Roditeljske kuće. Direktor Zajimović je sa predstavnicima Udruženja posjetio gradilište i izrazio zadovoljstvo sa urađenim dosadašnjim radovima na Roditeljskoj kući sa nadom i željom da se Vakufska direkcija uključi i dalje u projekat.

Projekt manadžer Fikret Kubat se još jednom zahvalio Vakufskoj direkciji na pomoći koju pružaju od početka izgradnje Roditeljske kuće.

Projekt Roditeljska kuća predstavlja građevinski objekt sa 666 metara kvadratnih korisnog prostora za stanovanje sa kompletnom infrastrukturom prilagođen za korištenje po principu 10 jednosobnih jedinica i sanitarnim dijelom, zajedničkom kuhinjom za cijeli objekt, te odvojenim prostorijom za Udruženje, soba sa psihologa i posebnom prostorijom za igraonu za djecu u funkciji jednodnevnog boravka. Objekt se gradi u krugu Pedijatrijske klinike KCUS na zemljištu koje je dobilo od Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Izgradnja je počela 31. marta, a vrijednost projekta iznosi 1,2 miliona KM. Za izgradnju je potrebno još novca i ukoliko ste u mogućnosti pomoći to možete učiniti pozivom na broj telefona 090 292 014 i tako donirati 3 KM, te uplatama na žiro račun 161 00000 388 901 24. Ukoliko želite donirati materijal za izgradnju kuće, pozovite 062 599 344.

Srce za djecu Srce za djecu Srce za djecu