Trenutak...

Saopštenja za javnost

AmCham BiH - svečana primopredaja donatorskog čeka

U prostorijima Roditeljske kuće održana je svečana primopredaja donatorskog čeka sa sredstvima prikupljenim humanitarnom akcijom „Osmijeh svaki dan“.

Humanitarnu akciju „Osmijeh svaki dan“ organizovala je Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH) u suradnji sa Udruženjem „Srce za djecu oboljelu od raka“, s ciljem prikupljanja sredstava za nesmetan rad Roditeljske kuće koja egzistira jedino zahvaljujući filantropskom senzibilitetu pojedinaca i dijela društvenih struktura. Tokom humanitarne akcije prikupljeno je 79.000 KM što je dokaz da poslovna zajednica u BiH nije ostala ravnodušna na poziv Američke trgovačke komore u BiH na realizaciju pomenute društveno odgovorne aktivnosti a to je da se pomogne korisnicima Roditeljske kuće, odnosno djeci sa malignim oboljenjima. 


Na ceremoniji svečane primopredaje čeka, u prostorijima Roditeljske kuće, AmCham BiH i Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” zahvalili su se još jednom volonterima i donatorima na velikodušnoj podršci i doniranim sredstvima, i to donatorima:

  • u kategoriji Zlatni donator Marić &Co, Symphony, Fondacija Junuzović i Hifa petrol
  • u kategoriji Srebrni donator kompaniji BH Telecom
  • u kategoriji Bronzani donator kompaniji Atlant BH, Mikrokreditnoj fondaciji Partner i start-up kompaniji Ministry of Programming

 

Nakon svečanog uručenja čeka, donatori su imali priliku da obiđu prostorije Roditeljske kuće te su se na taj način pobliže upoznali sa uslovima rada Kuće, njenim korisnicima i potrebama.

Bitno je napomenuti da humanitarna akcija „Osmijeh svaki dan“ nije imala samo za cilj prikupiti donacije i na taj način pomoći rad Kuće, već i podići svijest o volonterizmu. S tim u vezi AmCham BiH je tokom humanitarne akcije uspio animirati više od 30 volontera iz poslovne zajednice u BiH koji su se dobrovoljno prijavili kako bi kontinuirano učestvovali u njenom radu u skladu sa njihovim afinitetima i mogućnostima.