Naše priče

Sreća u četiri riječi – „Moja kosa, tvoja kosa“ - AJLA

  • 02.02.2018.

Rijedak kao dijamant, ali kada se otkrije zaslijepi oči od ljepote...takav je Ajlin osmijeh. Tiha, mirna i povučena, naša je Ajla (15). Mladost izbija iz njene pojave, a iz očiju nada. Ova mlada djevojka se našla oči u oči sa strašnim neprijateljem, Hodgkinsovim limfomom, i tada je odlučila pokazati stranu koja se negdje skrivala. Pokazala je gard, snagu dostojnu superheroja i borbenost kakva se ne viđa ni u najvećim ringovima svijeta.

Rak ne znači kraj - AJLA i ADVIJA

  • 02.02.2018.

Svojom hrabrošću, Ajla (20) i Advija (21) uzor su i inspiracija za sve nas. Ajla se hrabro suočila sa Burkitt Lymphomom i pobijedila, a Advija se nakon 3 godine i 2 transplatacije izborila sa Hodgkinovim limfomom.

Roditeljska kuća je naš drugi dom - PORODICA BEŠIĆ

  • 02.02.2018.

Nakon saopštenja dijagnoze, život koji ste do tada živjeli gubi svoje obrise i pretvara se u brigu i strah. Za porodicu Bešić iz Srebrenika, brige i strahovi su sada prošlost. Oni su veoma hrabro i stoički prošli liječenje svoje kćerke Nadje (4), koja se herojski iznijela s akutnom limfoblastnom leukemijom, niti jednog dana ne gubeći nadu i osmijeh s lica.