Naše priče

Film „Velika bijela kuća“ osvojio najveće odličje na Dubrovnik Film Festivalu 2018

  • 21.10.2018.

Velika Bijela Kuća je dokumentarni film koji,  na osnovu svog sopstvenog životnog iskustva, diskutuju o optimizmu, motivaciji, planovima za budućnost u ostvarenju svojih snova, sada i prije opasne bolesti koju su preživjeli.

11 mladih nada za opstanak vlasuljarskog zanata u BiH

  • 28.09.2018.

Sa posljednjim radnim danom mjeseca septembra, mjeseca podizanja svijesti o dječijem raku, zvanično smo završili i obuku za vlasuljare u trajanju od 10 mjeseci, u sklopu projekta Moja kosa tvoja kosa. Tom prilikom smo dodijelili certifikate našim vrijednim, i vidno uzbuđenim, kandidatima koji su sada spremni samostalno izraditi periku. 

Roditeljska kuća je svijetla tačka u mraku teških misli, uzburkanih osjećaja i najvećih strahova

  • 05.09.2018.

Apartmani u Roditeljskoj kući imaju svoja imena i tematski su interijerski uređeni, pa su BH Telecom i Miralem Pjanić za donaciju izabrali apartman pod nazivom „Visibaba“ i na taj način simbolično najavljuju rađanje još čvršćeg prijateljstva i bezuslovne podrške. Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije BH Telecoma i radnici BH Telecoma su za pokroviteljstvo odabrali apartman pod nazivom „Kućica“ koji simbolizuje brigu društvene zajednice, krov koji štiti djecu oboljelu od raka i njihove porodice.