15. februar

03.03.2015

Prošao je još jedan 15.februar, Medjunarodni dan djece oboljele i izliječene od raka. Na starom mjestu, u hotelu Grand, okupili su se izliječeni mališani, njihovi roditelji, braća, sestre pa čak i ostali članovi porodice. Osim dječice, bili su tu i naše MladiCe, omladinci izliječeni od raka. Ove godine smo program obilježavanja 15.februara prepustili upravo njima, MladiCama. Na radnom sastanku podijelili su uloge, pa je neko dobio zadatak da osmisli tekst i vodi program, neko da koordinira učesnike, neko da pripremi muzičku tačku. Sve u svemu, zabava je bila odlična. Nekoliko hrabre dječice je izašlo pred publiku i odrecitovalo pjesmicu. Program su odlično osmislili i vodili naši omladinci, za koje niko ne bi rekao da nisu iskusni u tome. Pjevali smo, plesali, smijali se. Jako su nas obradovali gosti koji su se pridružili proslavi života. Bili su tu ljekari sa Hematoonkološkog odjeljenja Pedijatrijske klinike u Sarajevu, načelnik Općine Novo Sarajevo, predstavnici Općine Visoko, zamjenik direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, predstavnik Privredne/Gospodarske komore FBiH, šef Djecije hirurgije UKCS, predstavnici Cryo Save, predstavnici normal arhitekture, predstavnici udruženja Iskra iz Republike Srpske.

Mnogo su nas obradovali i košarkaši KK Bosna-Royal koji su se također predstavili sa novim dresom i našim logom na njemu. Zahvaljujemo se svima koji su došli i uveličali ovaj lijepi događaj. Posebno se zahvaljujemo našima Saši i ekipi Srce puno osmijeha koji su sa nama svake godine, zatim dragoj Aidi i Mirzi Redžepagić, Kenanu Mačković, koji su fotografijom i muzikom pomogli da se program realizira.

Hvala našim omladincima koji su pomogli svojim idejama, trudom i zalaganjem da se uspješno realizira ovaj divan dan. Na kraju hvala svim našim članovima i prijateljima što su došli jučer iz svih krajeva naše lijepe BiH. Zahvaljujemo se i medijima koji su nas pratili.

Srce za djecu Srce za djecu Srce za djecu